Order for 250 kr. and get free delivery in all of Denmark! We ship worldwide! 📦

Kend din kaffe: Mælkebaserede kaffedrikke

september 09, 2021

Know your coffee: Milk based coffee drinks - Impact Roasters

Med mange forskellige typer kaffe kan det nogle gange være forvirrende at navigere gennem kaffeverdenen. Derfor har vi lavet en lille guide, der forklarer de vigtigste mælkebaserede drikke.


Lad os først starte med det grundlæggende: Du kan primært få kaffe med eller uden mælk. Uden mælk omtales det typisk som en ren espressoshot, en Americano (en espressoshot med varmt vand hældt i), filter eller pour-overs - men der kan altid tilsættes en sjat kold mælk bagefter. Vi har samlet de mest almindelige mælkebaserede kaffedrikke (som også er de drikke vi sælger) til dig, så det er nemmere at navigere på din kafferejse.


Alle de drinks, vi skal tale om, er baseret på et espressoshot. Det, der adskiller den ene drik fra den anden, er mængden af ​​mælk, og hvordan den behandles. Vi har også benyttet lejligheden til at lave en lille illustration til kaffetyperne.


1. Latte

Caffé Latte - eller bare Latte - er en meget populær mælkebaseret kaffedrik. Den har fået sit navn fra Italien, hvor "Caffé" betyder kaffe og "Latte" betyder mælk. Den har et espressoshot i bunden, dampet mælk og en lille mængde mælkeskum.


2. Cappuccino

En Cappuccino har ligesom en latte dampet mælk og mælkeskum. Den vigtigste forskel er, at en Cappuccino har mere mælkeskum i toppen. En god tommelfingerregel er, at en perfekt cappuccino skal kunne holde en teske, af sig selv, fra kanten af ​​koppen og videre ud på skummet.

3. Flad hvid

En flad hvid virker efter samme principper som en latte - den er bare mere koncentreret, hvilket betyder, at der stadig er en espresso shot i, men mindre dampet mælk og endnu mindre skummet mælk. Den opskummede mælk burde næsten ikke engang være synlig, og det er ikke alle steder, du endda kan få latte art med din flade hvide – det afhænger af, hvor 'flad' din lokale barista gør den.

4. Cortado

En Cortado består af en espressoshot og dampet mælk. En Cortado er tæt på en flad hvid - bare med mindre dampet mælk og uden skum.

5. Latte Macchiato

Her starter du med den dampede mælk i bunden og hælder derefter espressoshottet i. Efter tilføjer du "spotting" af opskummet mælk ovenpå. Macchiato betyder "plettet" eller "plettet", så det har en bogstavelig betydning for disse kaffetyper.

6. Espresso Macchiato

Sammenlignet med Latte Macchiatoen, så tilføjer du her blot "spotting" af skummetmælken direkte oven på espressoshottet - ingen dampet mælk eller andet. Dette er den type kaffe med den mindste mængde mælk i.

7. Mokka

En mokka kaffedrik tilføjer chokolade efter espressoshottet og før mælken tilsættes. Udover det kan den følge alle de tidligere nævnte typer ved forarbejdning af mælken.

Selvfølgelig er der et væld af forskellige mælkebaserede kaffedrikke, og vi kunne fortsætte for evigt om forskellene.

Du kan altid kigge forbi til en snak, smage på kaffen eller bede vores baristaer om at lave noget, der ikke er på vores menukort!

Er du interesseret i sort kaffe, henviser vi til vores kaffeguide , hvor vi går mere i dybden med, hvilken ristning, maling og brygningstype, der skal vælges til sort kaffe.Også i Indvirkningshistorier

The Ultimate Guide to Coffee Grind Sizes: How to Choose the Right Grind for Your Brewing Method - Impact Roasters
The Ultimate Guide to Coffee Grind Sizes: How to Choose the Right Grind for Your Brewing Method

april 25, 2023

Fortsæt med at læse

A New Twist to Your Coffee: Espresso and Ginger Beer - Impact Roasters
A New Twist to Your Coffee: Espresso and Ginger Beer

marts 24, 2023

Fortsæt med at læse

Why Ethiopian Coffee is a Specialty Coffee Lover's Dream? - Impact Roasters
Why Ethiopian Coffee is a Specialty Coffee Lover's Dream?

februar 22, 2023

Fortsæt med at læse