Order for 250 kr. and get free delivery in all of Denmark! We ship worldwide! 📦

Prisen på din kaffe

juli 28, 2022

The price of your coffee - Impact Roasters

Hos Impact Roasters serverer vi kopper filterkaffe til prisen af ​​15 kroner hver dag. I en by som København, en af ​​de dyreste byer at købe kaffe, anses denne kop for at være utrolig billig, og den kan endda få dig til at løfte øjenbrynene. Måske har du set vores skilte stå fremme ved Valby , Langgade eller Flintholm Station, der reklamerer for vores tilbud om kaffe til kun 15 kroner, og stillet spørgsmålstegn ved kvaliteten af ​​den kaffe, du kan få serveret.

Vi kan heller ikke bebrejde dig for dette, da det virker som en aftale, der næsten er for god til at være sand.

For at forstå, hvordan kaffe er prissat, og hvorfor vi hos Impact Roasters kan servere kaffe af så høj kvalitet til så lav en pris, er vi nødt til at tale om, hvad det koster at producere kaffe fra jord til kop.Det betyder, at vi er nødt til at tale om kaffeindustriens forsyningskæder og udvikle en grundlæggende forståelse af prisen på varer, der sælges, og hvordan specialkaffe, som den kaffe, vi serverer hos Impact Roasters, er vidt forskellig fra den kaffe, du kunne købe hos et supermarked.

Ikke alene kan vi fortælle dig, hvilket land din kop kaffe stammer fra, vi kan fortælle dig, hvilken region den blev dyrket i, og hvis du spurgte, kunne vi sikkert fortælle dig, hvilken ejendom (dvs. gård) den er dyrket på, hvem der havde en hånd med at behandle det, og hvordan det blev importeret. Du ville være hårdt presset for at finde et standard supermarked kaffe, der ville fortælle dig noget som dette.

Du spørger måske, hvorfor betyder det noget? Hvis mange virksomheder ikke giver disse oplysninger, hvorfor er det så vigtigt? For det første er at kende kaffens oprindelse, eller hvor kaffebønnen blev dyrket, en vigtig del af kaffeforbruget, fordi hvor en kaffeplante blev dyrket, vil det dramatisk påvirke smagen af ​​det endelige produkt, du drikker. For eksempel er sydamerikanske dyrkede kaffer (i store træk) kendt for at have rige chokoladesmag, mens østafrikanske dyrkede kaffer, ligesom kaffe dyrket i Etiopien, er kendt for at have mange frugtige smage og aromatiske blomsternoter. For det andet er alle disse elementer i kaffeforsyningskæden og spiller en rolle i at bestemme prisen, du betaler for dit daglige koffeinfix.

Den etiopiske kaffeforsyningskæde

En gennemsnitlig kaffeforsyningskæde vil omfatte mange flere trin fra det øjeblik, den vokser, til du indtager den, inklusive landmænd, samlere, vaskestationen (hvor kaffen skal behandles), mæglere, eksportører, importører, brændere og detailhandlere eller baristaer. De tre vigtigste elementer, der udgøres af den grundlæggende kaffeforsyningskæde, omfatter bonden, brænderen og baristaen. Disse tre elementer er vigtige, fordi de tilføjer værdi til det produkt, du indtager, og kan drastisk påvirke kvaliteten og smagen af ​​det færdige kaffeprodukt.

Vi hos Impact Roasters arbejder i øjeblikket med omkring 800 kaffebønder på tværs af fem forskellige regioner i det sydlige Etiopien, herunder Sidama-regionen, Jimma, Limu, Kaffa-skoven og Yirgacheffe.

Fra gård til kop

Kaffedyrkning i Etiopien er ret anderledes end kaffedyrkning i andre områder rundt om i verden, da kaffefarme normalt er integreret med baghaver sammenlignet med industrialiserede plantager til kommerciel kaffevækst. I Etiopien vokser kaffe vildt i det etiopiske højland. Mange familier har fået kaffe i deres baghave i mange generationer. Fra landmanden køres kaffen til et opsamlingscenter og derfra til en vaskestation for at blive behandlet til eksport.

Mellem landmanden og brænderen skal kaffen importeres til Danmark. Normalt varetages dette af en tredjeparts importør eller eksportør, men vi hos Impact Roasters er råkaffe (en grøn bønne) importør! Vi tager direkte til landsbyer i vores fem indkøbsregioner og køber direkte fra vaskestationen, hvor landmændene direkte tager deres uforarbejdede kaffe (kaffe stadig i kaffekirsebæret) og begynder at arbejde sammen med dem om at organisere vask og forarbejdning.

Efter kaffen er ankommet til Danmark, opbevares kaffen, indtil der er behov for, at den ristes. Det er derfor, du ser juteposer fulde af rå, uristet kaffe rundt omkring i vores café, og hvorfor du vil bemærke, at al kaffen på vores hylder kun er til salg inden for en måned efter ristningsdatoen.

I mange af de største kaffeforsyningskæder rundt om i verden er der mellemmænd, som tager sig af hvert trin i processen. De tilføjer omkostninger til processen, men næsten ingen værdi. Det er her, vi kan spare omkostninger. Vi laver ikke kun den kaffe, du drikker fra vores café, men vi har en finger med i landbrugsprocessen, vi importerer den personligt fra Etiopien, og vi rister internt. Vi skaber al den værdi, vi producerer, og det sparer os for omkostningerne til mellemmænd og giver os mulighed for at holde priserne på vores menukort og på vores kaffeposer lavere end, hvad du kunne forvente af kaffens kvalitet.

Kaffeindustrien er en industri med mange milliarder dollars årligt. Alligevel eksisterer gennemsigtigheden fra gård til op ofte ikke, og efterspørgslen efter lavpriskaffe på forbrugende markeder fører til udnyttelse af de mest sårbare i kaffeforsyningskæderne. Hos Impact Roasters ved vi præcis, hvem der har produceret din kaffe, og vi arbejder personligt sammen med dem for at sikre, at de får en fair og højere løn end markedsgennemsnittet for den kaffe, de har produceret.

Så selvfølgelig kan du købe en pose kaffe for 30 kroner i dit supermarked, men før du gør det, så spørg dig selv, om du skal. Hvis du ikke betaler meget ved kassen og ikke ved, hvor din kaffe kommer fra, er der odds, at nogen heller ikke bliver betalt nok i forsyningskæden.Også i Indvirkningshistorier

The Ultimate Guide to Coffee Grind Sizes: How to Choose the Right Grind for Your Brewing Method - Impact Roasters
The Ultimate Guide to Coffee Grind Sizes: How to Choose the Right Grind for Your Brewing Method

april 25, 2023

Fortsæt med at læse

A New Twist to Your Coffee: Espresso and Ginger Beer - Impact Roasters
A New Twist to Your Coffee: Espresso and Ginger Beer

marts 24, 2023

Fortsæt med at læse

Why Ethiopian Coffee is a Specialty Coffee Lover's Dream? - Impact Roasters
Why Ethiopian Coffee is a Specialty Coffee Lover's Dream?

februar 22, 2023

Fortsæt med at læse