Order for 250 kr. and get free delivery in all of Denmark! We ship worldwide! 📦

Den nye Espresso Sunrise-drik

juni 08, 2022

The new Espresso Sunrise drink - Impact Roasters

Vi har for nylig introduceret en ny drink til vores menu, en som forhåbentlig vil minde dig om de farverige øjeblikke, som en tidlig morgensolopgang bringer dig, kaldet espresso sunrise. Den er lavet med et enkelt skud mørkristede etiopiske espressobønner og en friskpresset appelsinjuice lige her i Danmark. Vi bruger altid kaffebønner, vi har ristet internt, til at trække det perfekte espressoshot, og vi er stolte af at bruge Depanneur Juice til at holde de ingredienser, vi bruger, så lokale og så bæredygtige som muligt.

Lad os høre mere om det

Espresso Sunrise går under et par forskellige navne og kaldes nogle gange for en "OJ Express" eller, som det er blevet mere kendt fra de seneste Tik Tok-tendenser, blot "Appelsinjuice og Espresso."

Denne drik har løftet nogle øjenbryn med sin kontroversielle, men enkle kombination af to ingredienser, der ofte bliver i den modsatte ende af morgenbordet, med koffeinstødet fra et skud espresso og den dvælende sukkersus fra et glas appelsinjuice, der traditionelt holdes som to separate oplevelser. Som Robert Isenberg fra Phoenix New Times foreslår: "I et høfligt samfund opbevarer vi vores pulpy citrus i et glas og putter vores kraftfulde kaffeekstrakt i en lille kop." Men som du vil opdage, forenes den glatte, jordagtige bitterhed fra espressoen og den teksturerede sødme og syrlighed af appelsinjuice harmonisk i en ny espresso sunrise-drik.

Når drikken først hældes på, vil du bemærke en lagdelingseffekt, der opstår, fordi viskositeten af ​​espressoen er meget lavere end appelsinjuicens, hvilket gør, at espressoen ser ud som om den flyder ovenpå. Sørg for, at din drink er godt omrørt, før du tager den første slurk for at få den fulde effekt!

Alt det smager

Den espresso, vi bruger i caféen, vil altid være af mørkristede bønner, men smagen af ​​espressoen varierer alt efter, hvordan kaffen blev forarbejdet efter den blev høstet. De to former for behandling, vi tilbyder i vores kaffe, er "vasket" og "soltørret". En vasket kaffe er fra en kaffebønne, der er blevet fjernet fra kaffekirsebæret (kaffefrugten) meget hurtigt efter høst, inden det flyttes til gæring, hvor remanensen af ​​kaffekirsebæret nedbrydes, inden det igen vaskes væk med vand.

En soltørret kaffe behandles uden vand, hvilket betyder, at kaffen tørres i kirsebær i løbet af tre til seks uger, før bønnen adskilles fra den tørrede frugt.

En vasket kaffe er den mest almindelige og har normalt mere frugtagtig eller nøddeagtig smagsprofil og er sandsynligvis højere i surhed. I modsætning hertil smager en soltørret kaffe normalt meget mere af sød frugt og har en mere fyldig og sød smag. Hvis du er interesseret, kan du læse mere om kaffeforarbejdningsmetoder i et af vores tidligere blogindlæg .

Til Espresso Sunrise vil de sprøde smage af en vasket kaffe balancere sødmen af ​​appelsinjuice, og bærsødmen i den soltørrede kaffe vil komplementere den glatte friskhed af appelsinjuice.

Når du besøger vores kaffebarer og risterier, så spørg vores baristaer, hvilken kaffe der er i espressokværnen. Hvis det er Nehi, Worke, Aynu, Lomi, Saba eller Zala, blev det behandlet ved vask. Men hvis det er Desta, Beza, Zenu, Kaffa eller Mazaa, betyder det, at kaffen blev behandlet gennem soltørringsmetoden. Du kan finde alle vores kaffe her .

Er du fascineret? Besøg os på Flintholm St. , Valby St. , eller Langgade St. for at opleve denne seje nye drink og lad os vide, hvad du synes om den.Også i Indvirkningshistorier

The Ultimate Guide to Coffee Grind Sizes: How to Choose the Right Grind for Your Brewing Method - Impact Roasters
The Ultimate Guide to Coffee Grind Sizes: How to Choose the Right Grind for Your Brewing Method

april 25, 2023

Fortsæt med at læse

A New Twist to Your Coffee: Espresso and Ginger Beer - Impact Roasters
A New Twist to Your Coffee: Espresso and Ginger Beer

marts 24, 2023

Fortsæt med at læse

Why Ethiopian Coffee is a Specialty Coffee Lover's Dream? - Impact Roasters
Why Ethiopian Coffee is a Specialty Coffee Lover's Dream?

februar 22, 2023

Fortsæt med at læse