Order for 250 kr. and get free delivery in all of Denmark! We ship worldwide! 📦

Den magiske juletid i Etiopien

december 07, 2020

That magic Christmas time in Ethiopia - Impact Roasters

I Etiopien minder julen, eller også kaldet Genna, lidt om en stor festival, hvor folk klædt i deres bedste tøj samles på gaden for at fejre sammen. Landets smukke højland begynder at komme i feststemning fra januar, da juledagen for de fleste etiopiere starter den 7. januar.

Etiopiens religiøse landskab er mangfoldigt. Alle Abrahams religioner som kristendom, islam og jødedom praktiseres i århundreder. Kristendommen praktiseres der i mange former, såsom den etiopiske ortodoksi, Pentay, romersk-katolske osv. Hovedlandets juleaktiviteter fejres dog i centrum af lokale etiopisk-ortodokse kirker.

julestemning

Juleegenskaber, der er velkendte i mange lande, såsom juletræer, julemand eller gaveuddeling, er traditionelt ikke en del af landets julekultur. Fokus er snarere på fællesskabet og de spirituelle aspekter af fejringen.

Synet på kvinder klædt i hvid traditionel kjole, børn iført kroner og klæder, voksne i traditionelt tøj kaldet Shamma og præster i deres røde og hvide klæder bidrager til landets festlige stemning. Folk synger, synger og beder normalt til langt ud på natten.

Traditionel mad

Som alle andre steder er mad en vigtig del af julen i Etiopien. En af de mest traditionelle juleretter er en tyk krydret gryderet med kylling og hele kogte æg. Det er også populært at spise et nyslået lam til fårekød sammen med Injera - det traditionelle syrlige fermenterede fladbrød lavet af teff. Med hensyn til slik er de ret sjældne i det etiopiske køkken. Traditionelt etiopisk honningbrød kaldet Defo Dabo og sød honningvin kaldet Tej er dog ret populære under forskellige festligheder, herunder også jul.

Det er også svært at forestille sig julen uden den berømte etiopiske kaffeceremoni, da kaffe har været en integreret del af etiopisk kultur og hverdagsliv i århundreder. Etiopiske kaffeceremonier går tilbage til mere end tusind år og udføres bredt til forskellige lejligheder, herunder julefejring. Det er et symbol på den åndelige forvandling, og man bliver velsignet efter at have drukket den sidste omgang kaffe. På denne måde skabes julevelsignelser symbolsk og deles med familie og naboer.

Som alle andre steder er julen i Etiopien trods alt en tid for familier til at samles, spise og nyde tiden med hinanden.


Også i Indvirkningshistorier

The Ultimate Guide to Coffee Grind Sizes: How to Choose the Right Grind for Your Brewing Method - Impact Roasters
The Ultimate Guide to Coffee Grind Sizes: How to Choose the Right Grind for Your Brewing Method

april 25, 2023

Fortsæt med at læse

A New Twist to Your Coffee: Espresso and Ginger Beer - Impact Roasters
A New Twist to Your Coffee: Espresso and Ginger Beer

marts 24, 2023

Fortsæt med at læse

Why Ethiopian Coffee is a Specialty Coffee Lover's Dream? - Impact Roasters
Why Ethiopian Coffee is a Specialty Coffee Lover's Dream?

februar 22, 2023

Fortsæt med at læse