december 05, 2020
Etiopien er kendt over hele verden for sine exceptionelle kaffer, men man ved kun lidt om en kaffebladste, som er blevet forbrugt i Etiopien i hundreder af år nu. Det var den originale måde at indtage kaffeplanten på længe før man overhovedet opdagede de ristede bønner.
Traditionelt tilberedes teen ved at plukke bladene og lade dem tørre under solen. Drikken, der efterfølgende brygges i varmt vand, er meget brugt af folk, der arbejder i landbruget for dens stimulerende og forfriskende virkning. Det er dog mere end en kop forfriskende te. Det er en skat for vores sundhed, der indeholder mange sundhedsmæssige fordele.
Sund drink
Mens etiopiere har omfavnet kulturen af kaffebladste fra længe siden, er bevidstheden om dens høje sundhedsmæssige fordele lige nu langsomt begyndt at stige uden for de kaffeproducerende lande.
Nyere forskning fra Royal Botanic Gardens i Kew, London, og Institute for Research and Development i Montpellier, Frankrig har opdaget de fantastiske fordele ved teen. Det er ikke bare en almindelig te, men en blød og let sød smagsdrik spækket med antioxidanter og antiinflammatoriske stoffer. Bladene indeholder "mangiferin", der findes i mango, der hjælper med at bekæmpe betændelse, reducere kolesterol og endda holde blodsukkerniveauet stabilt.
Udover at have en unik smagsprofil, har teen også et betydeligt lavt niveau af koffein, men det forbedrer alligevel din evne til at fokusere. Det er bare et fantastisk produkt, og alene af den grund håber vi, at det vil fortsætte med at få mere anerkendelse rundt om i verden.
oktober 17, 2024
Impact Roasters is refining its organic practices by no longer pursuing official organic certification for its Ethiopian coffee. The decision stems from the increasing bureaucracy around certification, which detracted from focusing on sustainability and responsible sourcing. Despite the lack of formal certification, their coffee remains organic in practice, as farmers still use traditional methods without harmful chemicals. Impact Roasters continues to work directly with Ethiopian farmers, ensuring high quality, ethical coffee without compromise.
For more details, visit Impact Roasters’ blog.
april 25, 2023
A perfect cup of coffee starts with the right grind size, which influences the extraction rate and flavor profile. Using the wrong grind size can lead to under-extraction, resulting in a weak and sour taste, or over-extraction, causing bitterness. Understanding the relationship between grind size and brewing method is essential. Coarse grinds work best for French press, medium-coarse for pour-over, medium for filter coffee, and fine grinds for espresso. However, adjustments may be needed based on equipment and bean type, particularly when brewing with Ethiopian beans. Experimenting will help you find the ideal balance for a flavorful cup.