Order for 250 kr. and get free delivery in all of Denmark! We ship worldwide! 📦

En hurtig introduktion til V60

april 21, 2022

A quick introduction to the V60 - Impact Roasters

Kaffe har altid været den type drik, der udløste mange eksperimenter. Så længe kaffe er blevet indtaget, har folk udforsket forskellige måder at tilberede den på. Derfor kan vi aldrig understrege nok, at kaffesmagen er subjektiv, og den rigtige måde at lave den på er, hvordan du bedst kan lide den. Dette resulterer i utallige former for brygning af kaffe, en af ​​dem er den klassiske V60 bryg.

Hvad er V60?

V60 fik sit ry som en enkel og ren kaffebryggemetode. Det er en manuel pour-over stil bryg baseret på infusionsmetoden. Det betyder, at vandet passerer gennem den malede kaffe i et filter, og ekstraherer og fanger alle kaffens lækre, frugtagtige og citrusagtige aromaer. Navnet V60 kommer fra dets særlige form. Det er ganske enkelt, V står for kegleformede filtre, hvorimod 60 repræsenterer 60 graders vinkel på dryppersiderne.

Harios fremkomst

Historien om V60 går tilbage til 1921, hvor firmaet Hario blev grundlagt i Japan af Hiromu Sibata Works. Virksomheden startede som producent af laboratorieglasvarer dengang. Det tog 30 års udvikling, før prototypen af ​​V60 blev opfundet i 1950'erne. For at være mere præcis lykkedes det for firmaet at smelte "Hario Glass" i 1949. Hario V60 drypperformen, som vi kender i dag, blev dog til virkelighed netop i 2004.

Så hvordan virker det?

Der er utallige måder at lave V60 på, så vi vil gerne se på hvordan det virker og give dig nogle tips og tricks til at få mest muligt ud af brygget.

V60 er kendt som en hurtig og nem måde at lave en kvalitetskop kaffe på. Og her er vores enkle guide til dig:

  • Placer et filter i din drypper og skyl det ved at hælde kogende vand for at fjerne uønsket smag fra filteret. Hæld vandet ud igen bagefter.
  • Kaffe og vandforhold 1:15 (Eksempel: 20 g kaffe, 300 ml vand).
  • Vi anbefaler letristede kaffebønner.
  • Kværn kaffen lidt groft.
  • Kog vandet (91-96 grader).
  • Vent i cirka et minut, før du hælder på (koldere vand vil resultere i flad, underekstraheret kaffe, mens for varmt vand vil resultere i en bitter og overekstraheret kaffe).
  • Når vandet er klar, begynder du at hælde det i intervaller:

0:00: + 50ml -> 50ml

0:45: + 70 ml -> 120 ml

1:30: + 90ml -> 210ml

2:15: + 90ml -> 300ml

  • Den skulle være færdig omkring 15.30 og klar til servering.

Og husk, vær ikke bange for at eksperimentere med forskellige opskrifter. Du kan blive overrasket over, hvor mange muligheder der er derude.

Angående kaffebønner, så tjek vores kaffeguide , hvis du ikke er sikker på, hvilken kaffetype du skal vælge til dit V60-bryg. Vi har samlet et par tips til at hjælpe dig med at navigere.Også i Indvirkningshistorier

The Ultimate Guide to Coffee Grind Sizes: How to Choose the Right Grind for Your Brewing Method - Impact Roasters
The Ultimate Guide to Coffee Grind Sizes: How to Choose the Right Grind for Your Brewing Method

april 25, 2023

Fortsæt med at læse

A New Twist to Your Coffee: Espresso and Ginger Beer - Impact Roasters
A New Twist to Your Coffee: Espresso and Ginger Beer

marts 24, 2023

Fortsæt med at læse

Why Ethiopian Coffee is a Specialty Coffee Lover's Dream? - Impact Roasters
Why Ethiopian Coffee is a Specialty Coffee Lover's Dream?

februar 22, 2023

Fortsæt med at læse