april 21, 2022
Kaffe har altid været den type drik, der udløste mange eksperimenter. Så længe kaffe er blevet indtaget, har folk udforsket forskellige måder at tilberede den på. Derfor kan vi aldrig understrege nok, at kaffesmagen er subjektiv, og den rigtige måde at lave den på er, hvordan du bedst kan lide den. Dette resulterer i utallige former for brygning af kaffe, en af dem er den klassiske V60 bryg.
Hvad er V60?
V60 fik sit ry som en enkel og ren kaffebryggemetode. Det er en manuel pour-over stil bryg baseret på infusionsmetoden. Det betyder, at vandet passerer gennem den malede kaffe i et filter, og ekstraherer og fanger alle kaffens lækre, frugtagtige og citrusagtige aromaer. Navnet V60 kommer fra dets særlige form. Det er ganske enkelt, V står for kegleformede filtre, hvorimod 60 repræsenterer 60 graders vinkel på dryppersiderne.
Harios fremkomst
Historien om V60 går tilbage til 1921, hvor firmaet Hario blev grundlagt i Japan af Hiromu Sibata Works. Virksomheden startede som producent af laboratorieglasvarer dengang. Det tog 30 års udvikling, før prototypen af V60 blev opfundet i 1950'erne. For at være mere præcis lykkedes det for firmaet at smelte "Hario Glass" i 1949. Hario V60 drypperformen, som vi kender i dag, blev dog til virkelighed netop i 2004.
Så hvordan virker det?
Der er utallige måder at lave V60 på, så vi vil gerne se på hvordan det virker og give dig nogle tips og tricks til at få mest muligt ud af brygget.
V60 er kendt som en hurtig og nem måde at lave en kvalitetskop kaffe på. Og her er vores enkle guide til dig:
0:00: + 50ml -> 50ml
0:45: + 70 ml -> 120 ml
1:30: + 90ml -> 210ml
2:15: + 90ml -> 300ml
Og husk, vær ikke bange for at eksperimentere med forskellige opskrifter. Du kan blive overrasket over, hvor mange muligheder der er derude.
Angående kaffebønner, så tjek vores kaffeguide , hvis du ikke er sikker på, hvilken kaffetype du skal vælge til dit V60-bryg. Vi har samlet et par tips til at hjælpe dig med at navigere.
december 10, 2024
oktober 17, 2024
Impact Roasters is refining its organic practices by no longer pursuing official organic certification for its Ethiopian coffee. The decision stems from the increasing bureaucracy around certification, which detracted from focusing on sustainability and responsible sourcing. Despite the lack of formal certification, their coffee remains organic in practice, as farmers still use traditional methods without harmful chemicals. Impact Roasters continues to work directly with Ethiopian farmers, ensuring high quality, ethical coffee without compromise.
For more details, visit Impact Roasters’ blog.
april 25, 2023
A perfect cup of coffee starts with the right grind size, which influences the extraction rate and flavor profile. Using the wrong grind size can lead to under-extraction, resulting in a weak and sour taste, or over-extraction, causing bitterness. Understanding the relationship between grind size and brewing method is essential. Coarse grinds work best for French press, medium-coarse for pour-over, medium for filter coffee, and fine grinds for espresso. However, adjustments may be needed based on equipment and bean type, particularly when brewing with Ethiopian beans. Experimenting will help you find the ideal balance for a flavorful cup.