november 11, 2021
Når det kommer til kaffe, er mulighederne uendelige - du kan nyde en kop kaffe på uendelige måder ved at vælge forskellige bønner, mælketyper og bryggemetoder.
I dette indlæg vil vi fortælle om en af de bryggemetoder, der har erobret mange kaffeelskere siden lanceringen i 2005 – Aeropressen. Forbered dig på at kende alt det grundlæggende om, hvordan denne innovative kaffemaskine blev til, hvordan du bruger den, og nogle tips og tricks til at få mest muligt ud af den.
Som navnet antyder, er Aeropress en kaffemaskine, der er afhængig af lufttryk for at brygge kaffe i små mængder (op til 4 kopper pr. bryg). Brug af denne metode til at brygge har en masse fordele:
Hvis du blev nysgerrig af at høre alle de fantastiske ting om denne kaffemaskine, så bliv ved for at lære om, hvordan denne opfindelse blev skabt.
Så hvordan blev AeroPress til?
Vi skylder skabelsen af denne innovative bryggemetode til Alan Adler, en amerikansk opfinder (og en pensioneret ingeniør). Han har erhvervet over 40 patenter for sine ideer, hvor de mest populære er et flyvende ringlegetøj kaldet Aerobie og, selvfølgelig, hans store kaffemaskine: Aeropressen.
Ideen om at finde på en ny måde at lave kaffe på, udsprang af Adlers kamp for ikke at kunne brygge en eneste "rigtig kop kaffe" på en enkel måde. Samtidig indså han, at processen med at lave kaffe var blevet kortere med tiden - fra at tage ret lang tid at brygge en kande til 5 minutter med opfindelsen af kaffemaskinen og endnu hurtigere med en fransk presse. Derfor satte han sig for at finde en løsning, der ville lave en enkelt kop kaffe på kort tid, og samtidig holde et højt kvalitetsniveau.
Med sine evner som ingeniør var Adler i stand til at skabe en prototype, der bryggede hans perfekte espresso om morgenen. Resultaterne var så gode, at han besluttede at udvide sin legetøjsvirksomhed til kaffeindustrien og kommercialisere sin kaffemaskine. I dag er AeroPress hans bedst sælgende opfindelse, og vi er ikke i tvivl om hvorfor!
Fra en prototype, der ville hjælpe en pensioneret ingeniør med at få en ordentlig kop kaffe om morgenen til en globalt kendt kaffemaskine, der nu er centrum for internationale kaffesmagningskonkurrencer, er Aeropressen utvivlsomt nået langt.
Lad os se på, hvordan det virker
Du finder en masse opskrifter og metoder til at brygge kaffe med Aeropressen, men vi deler en af de traditionelle med dig, så du kan bruge den som udgangspunkt.
Trin:
Vælger du den rigtige kaffe?
Selvom vi opfordrer dig til at eksperimentere med forskellige bønner og mel, indtil du finder din favorit, vil vi gerne dele vores anbefalinger for at hjælpe dig i gang.
Kværn: Generelt kræver de hurtigere bryggemetoder finkværn, og godt, AeroPress er ret hurtig, så vi anbefaler at bruge en espresso eller fintdryp for at få de bedste resultater.
Ristning: Vi anbefaler at bruge bønner i en let ristning for at opleve kafferegionens originale smag.
Kaffetyper:
Nehi , let ristning vil give dig en frugtig kop kaffe med chokoladearoma.
Beza , let stegt bringer intens sødme og skovbæraroma frem.
Worke , medium ristet - du vil nyde en let syrlig og blomstret kop kaffe.
Tips og tricks:
Mist ikke tålmodigheden, hvis du ikke får det rigtigt på dit første forsøg - vi lover dig, at du vil få dit AeroPress-spil ned på ingen tid med lidt øvelse. Efterhånden som du bliver mere erfaren i at bruge denne bryggemetode, er her nogle tips og tricks, som du kan tage med i betragtning:
Vi håber, at du nu er klar til at starte på din rejse til at blive en stor AeroPress-brygger. Du er velkommen til at tjekke vores kaffevarianter for at begynde at eksperimentere med din nye viden om at lave god og hurtig kop kaffe!
oktober 17, 2024
Impact Roasters is refining its organic practices by no longer pursuing official organic certification for its Ethiopian coffee. The decision stems from the increasing bureaucracy around certification, which detracted from focusing on sustainability and responsible sourcing. Despite the lack of formal certification, their coffee remains organic in practice, as farmers still use traditional methods without harmful chemicals. Impact Roasters continues to work directly with Ethiopian farmers, ensuring high quality, ethical coffee without compromise.
For more details, visit Impact Roasters’ blog.
april 25, 2023
A perfect cup of coffee starts with the right grind size, which influences the extraction rate and flavor profile. Using the wrong grind size can lead to under-extraction, resulting in a weak and sour taste, or over-extraction, causing bitterness. Understanding the relationship between grind size and brewing method is essential. Coarse grinds work best for French press, medium-coarse for pour-over, medium for filter coffee, and fine grinds for espresso. However, adjustments may be needed based on equipment and bean type, particularly when brewing with Ethiopian beans. Experimenting will help you find the ideal balance for a flavorful cup.