Bestil for 250 kr. og få gratis levering i hele Danmark! Vi sender til hele verden! 📦

BRYGMETODER

ESPRESSO

Vi bruger et dobbeltskud til vores espressomaskine med 18-19g fintmalet kaffe. Efter stampning og indsættelse af portafilteret skal maskinen køre i ca. 27-30 sekunder, hvilket sikrer, at kaffekværnet ikke er over- eller underekstraheret. Husk, at det er meget vigtigt at manipulere med malingen, da det giver en jævn overflade, som vandet kan trænge igennem, og frigiver alle de frugtagtige nuancer og aromaer.

I de første 3 sekunder skulle der ikke komme noget ud. Derefter skal kaffen komme ud med en chokoladekonsistens, der drypper tykke, mørke chokoladedråber, som langsomt lysner og bløder op og toppes med crema. Hvis den er for vandig eller tyk eller tager længere/kortere tid at blive færdig, skal du justere enten din kværn, espressomaskine eller begge dele.

Kaffesmager - Espresso
FRANSK PRESSE

Til 1 person bruger vi 25g kaffe og 260g vand, mens vi til 2 bruger 40g kaffe og 50g vand.

For at kunne nyde forskellige smagsvarianter af kaffe, foreslår vi fortrinsvis at bruge mellemristede kaffebønner til din franske pressebryg. Kaffen skal have en groft maling for at få en meget klarere, lysere smag.

Hæld vandet over og lad det blomstre. Rør rundt og lad det sidde i 4 minutter. Rør igen og fjern cremaen. Tryk filteret lidt ned, så det kun er 2 cm under kaffen, og server!

Hvis kaffen males for fint, trækker vandet for meget ud af kaffen og efterlader brygget noget bittert. Ydermere, hvis filteret trykkes helt ned som det første, vil kaffen ikke have nok kontakt med vandet, hvilket får en ret tynd kaffe.

FILTERDRIP

Drypkaffe er mere tilgivende end andre metoder, hvad angår præcise målinger. Det er dog bedst at have en groft maling, der ligner havsalt. Når vi laver vores filterkaffe, bruger vi 70g malet kaffe og 1200ml vand. Bryggetiden skal være omkring 4-6 min. Hvis det tager meget længere tid, er det måske på tide at afkalke din maskine.

Det siger sig selv, at for at fjerne enhver papirsmag, skal filteret skylles med varmt vand, før man begynder at brygge.

Kaffesmager - Filter
MOKA

Drypkaffe er mere tilgivende end andre metoder, hvad angår præcise målinger. Det er dog bedst at have en grov gria Den traditionelle italienske metode til at brygge kaffe på et komfur. Det er en nem og hurtig måde at lave kaffe i espresso-stil uden sofistikeret udstyr. Kaffen skal være relativt finmalet - lidt finere end til drypkaffe, men ikke så fin som espresso. Vi kan godt lide at bruge omkring 24 g kaffe til en 6-kopps moka-kande. Tilføj ca. 345 ml vand efterlader gryden på et komfur ved middel varme. Så simpelt som det. og ligner havsalt. Når vi laver vores filterkaffe, bruger vi 70g malet kaffe og 1200ml vand. Bryggetiden skal være omkring 4-6 min. Hvis det tager meget længere tid, er det måske på tide at afkalke din maskine.

Det siger sig selv, at for at fjerne enhver papirsmag, skal filteret skylles med varmt vand, før man begynder at brygge.

CHEMEX

Det er en manuel hældningsstil baseret på infusionsmetoden. Filteret er tykkere end til filterdryp og Hario V60. Derfor fjerner det de fleste olier fra kaffen og gør en meget "renere" drik. Bitterheden filtreres fra, mens koffein og smag ekstraheres godt. Vi bruger 30g mellemgrov malet kaffe og 420ml vand. Den skal hældes med mellemrum, hvor den første er kortere, og der tilsættes mindre vand for at lade den blomstre. Den skulle være færdig på omkring 4 min og klar til servering! Intervallerne er:

0:00: + 60ml vand -> 60ml
0:45: + 120ml vand -> 180ml
1:45: + 120ml vand -> 300ml
2:30: + 120ml vand -> 420ml

HARIO V60

Hario arbejder efter de samme principper som Chemex. Den største forskel er tykkelsen af ​​filteret, hvilket resulterer i forskelle for endekoppen. Hario ekstraherer og fanger alle de lækre frugtagtige/citrusagtige aromaer og nuancer, men drikken i slutningen er en smule tungere end Chemex. Vi bruger 20g lidt groft malet kaffe og 300ml vand. Dette hældes også i intervaller, lidt anderledes end Chemex.

0:00: + 50ml -> 50ml
0:45: + 70 ml -> 120 ml
1:30: + 90ml -> 210ml
2:15: + 90ml -> 300ml

Den skulle være færdig omkring 3:30 og klar til servering!

AEROPRESSE

Dette er en sjov bryggeenhed, der giver dig mulighed for manuelt at brygge én kop kaffe ad gangen - renere end en fransk presse, men tungere end et filter, der hældes over.

AeroPress åbner op for kreativitet med de mange måder, du kan bruge den på. Omvendt AeroPress-metode, AeroPress i French Press Style, Espresso via Cold Extraction, AeroPress On Ice - you name it.

Vi bruger normalt et forhold på 1:13 mellem kaffe og vand. Så til en dejlig kop AeroPress ville vi bruge ca. 17g kaffe og 220ml vand. Det er bedst at have en lidt finere maling end havsalt.


Så du har valgt din valgte bryggemetode... Hvad er det næste?

Vi håber, at vores små bryggemetodeguide hjalp dig med at finde ud af, hvordan du eksperimenterer med din kaffe i fremtiden! Det er dog ikke helt nok at vælge bryggemetoden. Du skal også overveje andre faktorer, som for eksempel ristningstypen på din kaffe. For mere information om, hvorvidt du skal bruge lyse, mellem eller mørke ristede bønner, se vores guide her !


PÅSLAGSRISTERE