Bestil for 250 kr. og få gratis levering i hele Danmark! Vi sender til hele verden! 📦

VALG AF DIN KAFFETYPE



KAFFESTEG OG BRYGMETODER

Mens du læser vores forslag, skal du huske, at kaffesmag er subjektiv. Vær derfor ikke bange for at eksperimentere! Når det er sagt, er der et par tips, der kan hjælpe dig, når du skal vælge din kafferistning.

Både kaffetypen og kafferistningen kan påvirke smagen markant for hver bryggemetode . Ydermere bør du også overveje, om du bruger mælk i kaffen eller ej. Bønner til espressomaskiner ristes typisk mørkere end bønner til filterkaffe. Hvis du brygger espresso på let ristede bønner, kan det give en ubalanceret smag i forhold til syre, sødme og bitterhed.

På den anden side, hvis du bruger mørkristede bønner til din pour-over kaffe, vil det resultere i en kraftig og mere bitter smag. Om du skal bruge lyse, mellem- eller mørkristede kaffebønner afhænger således af dine smagspræferencer og bryggemetode.


Let stegt

Denne ristning er lysebrun og foretrækkes generelt til mildere kaffevarianter. Der vil ikke være olie på overfladen af ​​disse bønner, fordi de ikke er ristet længe nok til, at olierne kan bryde igennem til overfladen.


Mellemstege

Mellemristede kaffebønner er mellembrune i farven med mere fylde end lette ristede. Ligesom de lettere stege har de ingen olie på bønneoverfladerne. Imidlertid mangler mellemstege den kornete smag af de lette stege, og udviser mere afbalanceret smag, aroma og syrlighed.


Mørke stege

Denne stege producerer bønner på en mørkere side af brun farve og har en udtalt fyldig krop. Jo mørkere ristningen er, jo mindre surhed vil der blive fundet i kaffedrikken.



Espressomaskine

Drikkevarer baseret på espressomaskine.
En perfekt espresso bør begynde at dryppe tykke, mørke chokoladedråber. Den lysner langsomt og bløder op og toppes med crema. Vandets køretid er omkring 30 sekunder, hvilket sikrer, at kaffekværnen ikke over- eller underekstraheres. Til espressomaskinen anbefaler vi følgende bønner i mørk stegt .

Fransk Presse

French Press har altid været en af ​​de enkleste måder at brygge en fremragende kop kaffe på. Ved brygning af en fransk presse er vand og kaffe i kontakt i omkring 4 minutter. Kaffebønnerne skal males nogenlunde groft. Hvis kaffen males for fint, trækker vandet for meget ud af kaffen, og brygget vil smage ret bittert. Til French Press anbefaler vi følgende bønner i mellemristet .

Filter dryp

Drypkaffe er mere tilgivende end andre metoder, hvad angår præcise målinger. Det er dog bedst at have en groft maling, der ligner havsalt. Vi anbefaler lettere ristede bønner til en god kop drypkaffe for at fremhæve kaffens smagsegenskaber, med Aynu i let ristning og resten i medium ristning .

Moka Pot

Moka gryde er den traditionelle italienske metode til at brygge kaffe på komfuret. Det er en nem og hurtig måde at brygge en fyldig kop kaffe, der er rig på aroma. Moka maling er relativt fin (lidt finere end den, der bruges af en dryp kaffemaskine), men ikke for fin. Den skal være lidt grovere end den, der bruges til espresso. Til mokagryden anbefaler vi følgende bønner i mørk stegt .

Chemex og Hario V60

Chemex er en manuel hældningsstil, der er baseret på infusionsmetoden. Det tykke filter fjerner det meste af olien fra kaffen og laver en "ren" drik. Bitterheden filtreres fra, mens koffein og smag ekstraheres godt.

Hario V60 arbejder med samme principper som Chemex. Den største forskel er tykkelsen af ​​filteret og slutproduktet. Hario ekstraherer og fanger også alle de lækre, frugtagtige, citrusagtige aromaer/nuancer, men drikken i slutningen er en smule tungere end Chemex, på grund af at filteret er tyndere.

Til Chemex og Hario V60 anbefaler vi let stegning til Nehi og Beza og medium stegning til Worke.

Aeropress

Aeropress er en sjov bryggeenhed, der lader dig manuelt brygge en kop fantastisk kaffe ad gangen; renere end en fransk presse, men tungere end et filter, der hældes over. Der er utallige måder at lave en Aeropress på, som åbner op for kreativitet. Det er bedst at have lidt finere maling end havsalt. Til Aeropress anbefaler vi let stegning til Nehi og Beza og medium stegning til Worke .


PÅSLAGSRISTERE