Ifølge legenden, opdagede gedehyrden, Kaldi, i det 9. århundrede kaffeplanten, da han bemærkede den energigivende effekt planten havde på hans gedeflok. Han var så fascineret af disse "magiske" bønner, at han bragte dem med sig hjem.
Kaffeproduktion i Etiopien er en ældgammel tradition, der dateres tilbage gennem flere århundreder. Vores kaffe kommer fra de sydlige etiopiske højlande, hvor miljøet er perfekt til at producere fantastisk kaffe, uden at tilføje noget til den. Store højder i den sydlige bjergregion med dyb jordbund og frodig vegetation skaber fremragende vækstbetingelser, hvor hver bidragende klimafaktor fremmer vores kaffes kvalitet og eminente smag.
Vores kaffebønner bringes ned fra bjergene på æsler, da det er den eneste måde at transportere dem fra de fjerne kaffeområder. Bønnerne vaskes eller tørres inden de sendes til Danmark, hvor vi rister dem i tre forskellige varianter: lys, mellem og mørk ristning:
Lysristede kaffebønner er mere syrlige end de mørkristede. De bruges som regel til pour overs, såsom Hario V60, Chemex og Kalita Wave. De kan også brygges på den klassiske filterkaffemaskine.
Mellemristet kaffe har mere sødme og fylde end den lyse. Den brygges for eksempel til filterkaffe, aeropress og stempelkande. Den kan også brygges som pour over, hvor du får en lidt mere kraftfuld og fyldig kop end med den lysristede bønne.
Mørkristede kaffebønner har en fyldigere krop og en velafbalanceret bitterhed. De bruges som regel til espressomaskine og mokka kande, men kan også brygges på f.eks. stempelkande, hvis man foretrækker en mere mørk og kraftfuld kop kaffe.
80,00 kr
En perfekt oplevelse for elskere af specialitetskaffe. Vores Filter Coffee Taster indeholder fire typer mellemristet kaffe. Du...
80,00 kr
En perfekt oplevelse for elskere af specialitetskaffe. Vores Espresso Coffee Taster indeholder fire typer mørkristet kaffe. Du...