IMPACT ROASTERS tilbyder Etiopisk gourmet kaffe – importeret direkte og uden mellemmænd.

Den kaffe, du køber, bidrager til uddannelses- og jobskabende projekter for børn og unge i det sydlige Etiopien.

Valby station
Økologisk Kafferisteri
Mellemtoftevej 1A
2500 Valby – København

Åbeningstider
Man – Fre: 07 – 18
Lør: 08 – 18
Søn: 09 – 17

Langgade station
Valby Langgade 128
2500 Valby – København

Åbeningstider
Man – Fre: 08 – 17
Lør – Søn: 09 – 17

Vores kaffe er af den bedste slags. Den er lavet på lækre, Heriloom-Arabica kaffebønner, der vokser i det sydlige Etiopiske højland i regionen Sidama, hvor skovene er tykke, og hvor kaffen vokser vildt – og hvor kaffeplanten i øvrigt oprindeligt er fra.

IMPACT ROASTERS vil gerne sætte sit aftryk i kraft af sin unikke identitet. Blandt meget få kaffeimportører i Danmark kan vi nemlig spore vores kaffe tilbage til de træer, vores kaffe er vokset på. Derved kan du vide dig sikker i at dit køb ikke støtter korrupte systemer og strukturer. Dernæst investerer vi op mod halvdelen af vores overskud i uddannelses- og jobskabende projekter, og hvert enkelt af dine køb efterlader derfor et varigt aftryk hos et barn i Etiopien.

Kaffebønnerne er etiopiske arabica-sorter. De dyrkes i store højder, i skyggen og i et ideelt klima, hvor jorden er frugtbar, luften kølig, og hvor der er rigelig nedbør. Alle disse forhold bidrager hver især til vores kaffes eminente kvalitet og smag. Vores kaffe fragtes endeligt til Danmark, hvor det bliver ristet i tre forskellige varianter: lys, mellem og mørk.

Vores lysristet kaffe har en sødlig og blomsteragtig smag med antydningen af blåbær og citrus, som er helt unik. Det er kun de bedste kaffebønner, der bliver lysristede, så deres syrlige aroma bliver bevaret. Det er de færreste typer af kaffe, der ristes lyst, og det gør vores Wondo-Sidama kaffe. Vores lysristet Wondo-kaffe har en høj syrlighed og mindre krop. Uanset din foretrukken brygninsmetode vil vores lysristet Wondo-kaffe være tæt på den oprindelige kaffeoplevelse og perfekt til kaffenørder.

Vores mellemristet kaffe har en sødlig chokolade smag med antydning af blåbær, som er helt unik. Mellemristet kaffe er en anelse mørkere end lysristet kaffe. Den har som regel en anelse mere afrundet smag, men har også mistet lidt af sin syrlighed. Kaffen er velegnet til stempel, pour-over og kaffemaskine.

Vores mørkristet kaffe har en sødlig og blomsteragtig smag med antydning af blåbær. Kaffebønner, der er blevet mørkristede, har som regel mistet deres syrlighed og har en højere bitterhed. Ved mørkristning mister kaffen mange af sine flygtige aromaer, men bliver til gengæld mere afrundet og storladen. Er du til mørkristet kaffe med en stor karakter, vil du ikke gå galt i byen med denne type! Vi anbefaler vores mørkristet kaffe er til både stempel, kaffemaskine og er fantastisk til espresso.

Køb nu i vores webshop

Close
Læs mere

Vores virksomhedsmodel er designet til at styrke og skabe forandring i de lokalsamfund, vores kaffe dyrkes i. Vi geninvesterer halvdelen af vores overskud i projekter til børn og unge. Projekterne er udviklet lokalt for at sikre bæredygtighed og lokalt ejerskab. Vi kalder modellen Impact Trade.

Vores virksomhedsmodel gør nytte af globaliseringen uden at udnytte den globale ulighed og handelsforhold. Vi tror ikke på, at der findes en model, som passer til alle lande, produktionsformer og produkter. Vi søger aktivt at undgå mellemmænd, arbejder for at styrke lokalsamfundene og ikke kun kaffedyrkerne eller kaffevaskeriejerne. Netop fordi vores udgangspunkt er Etiopien og ikke Danmark, kan vi tilbyde gourmetkaffe til konkurrencedygtige priser inklusiv projektinvesteringerne i Etiopien.

Det rådne kaffemarked

Mange danskere har det seneste årti haft et større fokus på at støtte en bæredygtig og fair kaffeproduktion – hvilket er fantastisk! Desværre er det nærmest umuligt at finde rundt i junglen af mærkningsordninger til kaffe. Men hvis du holder tungen lige i munden, har du nu chancen.

Kaffe er en af de største landbrugsprodukter og industrier på globalt plan. Kaffe udgør en stor og vigtig del af BNP for flere lande i det globale syd, hvorfor der også er store interesser i kaffe.

Desværre rangerer kaffeproducerende lande som Brazilien, Vietnam, Columbia, Kenya og Etiopien dårligt på Transparency International’s årlige korruptionsindex. Dette betyder, at man som forbruger uvidende kan komme til at støtte korrupte systemer og strukturer, man normalt aldrig ville støtte, når man køber kaffe.

Endvidere er kaffe stadig et produkt med mange arbejdstimer per udbytte og en industri med mange led. Eksempelvis er Etiopiens kaffeproduktion kendetegnet af små produktionsenheder og af at kaffen bliver vasket for at skille bønnerne fra frugtkødet. Dette betyder, at det næsten er umuligt at handle direkte med bønderne, da deres produktion er lille, og de mange små bønder er afhængige af ejerne af vaskerierne. Vaskeriejerne fungerer ofte som mellemmænd i forhold til kaffeimportører eller videresalg og ender derved ofte med den største fortjeneste. Langt det meste af det kaffe som findes på markedet i Danmark bliver handlet via Hamborg – hvorved hverken handlere eller slutkøbere kan vide sig sikker på en korruptions-fri forsyningskæde.

Hos CºFFEEPRINT-IMPACT RºASTERS er det vores mening, at langt de fleste forhandlere og mærkningsordninger på trods af gode intentioner blot styrker eksisterende strukturer og danner dermed ikke grobund for at løfte kaffebønder og deres samfund ud af fattigdom. Hvis markedet virkelig ønskede at tilgodese bønnerne og de samfund de importere fra ville deres priser ligge markant højere. Du kan tjekke den minimum pris Fairtrade har her.

Et nyere interessant initiativ er andelsforeninger af kaffedyrkere. Dette er ganske udmærket, men her er der også flere eksempler på udelukkelse af forskellige dyrkere og en favorisering af større kaffebønder – så hvad bør man gøre som kaffeelsker?

Impact Trade er svaret

IMPACT ROASTERS har besluttet sig for at vende det hele på hovedet, da intet af det førnævnte fungerer efter hensigten. IMPACT ROASTERS’ udgangspunkt er Etiopien. Vores kvalitetsprodukt har en højere værdi i København end i Addis Ababa – derfor giver det ingen mening for os, at den ekstra værdi skal forbeholdes Københavnere. Vores kaffe er af den bedste etiopiske slags, hvorfor det er ganske naturligt for os at investere halvdelen af vores overskud tilbage i disse samfund. Dette kalder vi Impact Trade.

Vi søger aktivt at undgå mellemmænd, arbejder for at styrke lokalsamfundene og ikke kun kaffedyrkerne eller kaffevaskeriejerne. Netop fordi vores udgangspunkt er Etiopien og ikke Danmark, kan vi tilbyde gourmetkaffe til konkurrencedygtige priser inklusiv projektinvesteringerne i Etiopien.

Impact Trade er afhængig af, at være lokalt forankret. Modellen understøtter bæredygtig udvikling, da den merværdi, som tillægges globalt bliver omsat til et kollektivt gode lokalt. Vi mener, at Impact Trade er den eneste (os bekendt) virksomhedsmodel, som er retfærdig og bæredygtig i en global verden.

Hjælp os med vores arbejde – bliv medlem i dag, nyd vores kaffe i morgen, og bliv en del af den forandringen.

Close
Læs mere

Vi bygger fremtiden - kom med?

Ved at drikke vores kaffe efterlader du et positivt aftryk på verden. Hver kop er med til at sørge for skoleuniformer, kvalitetssikring af undervisning og jobskabende projekter i Etiopien.

Hos IMPACT ROASTERS er det ikke noget, vi bare siger – vi mener det faktisk!

1000 skolebørn er blevet sikret adgang til rent vand.
20 unge kvinder og mænd forsørgelsesgrundlag er styrket ved at træne dem i syning og håndarbejde.
20 unge er uddannet i at fremstille byggeklodser i cement til renovering af bygninger.
65 skolebørn er blevet sikret skoleadgang ved at få syet skoleuniformer.
22 fattige drenge og pigers selvtillid og velværd er styrket ved at give dem mulighed for at deltage i fritidsaktivteter som fodbold.

Hos IMPACT ROASTERS investerer vi kun i uddannelses- og jobskabende projekter, som har en stærk lokal opbakning og forankring. Det er dermed altafgørende for os, at projekterne er udtænkt og udført i samarbejde med de lokale.

Det starter med skoleuniformer

Som 15-årig måtte IMPACT ROASTERs’ grundlægger Daniel Hallala udgå af skolen, fordi hans forældre ikke længere havde råd til hans skoleuniform. Da oplevede han den store skam, nedværdigelse og frustration, det medfører at stå uden for skolen et helt år på grund af fattigdom. Skoleuniformen fungerer dermed som et adgangskrav til overhovedet at kunne komme til undervisning. Derfor arbejder IMPACT ROASTERS sammen med de lokale for at sikre skoleuniformer til samtlige skolebørn i det område i Sidama, hvorfra vores kaffe kommer. Derudover ønsker vi at genopbygge udsatte børns selvværd og selvtillid ved at give dem adgang til idrætsaktiviteter, så de gennem disse kan indgå i positive fællesskaber.  Ved køb af to kg. kaffe sikrer du et barn en skoleuniform, og ved køb af fem kg. får barnet sportstøj og udstyr.

Et levende samfund med plads til alle

Hos IMPACT ROASTERS tror vi på forpligtende fællesskaber som en løftestang ud af fattigdom. Dette er grunden til, at vi reinvesterer halvdelen af vores overskud frem for at favorisere kaffebønderne. Vi sørger derfor for at have en stor lokal forankring, både når kaffen skal høstes, og når udbyttet investeres. Det var sådan det kom på tale at bygge en station med rindende vand til skolen i Jano Mile. Denne station er til gavn for hele områdets børn, som nu ikke længere bliver nødt til at undvære eller afbryde deres undervisning – eller bære vand til skole for at kunne klare dagen.

Du kan læse mere om vores projekter hos vores organisation Coffeeprint4change

Close
Læs mere

Vores virksomhedsmodel sikrer forandring gennem en værdsættelse af vores kaffedyrkeres hårde arbejde og en styrkelse af de lokalsamfund, vores kaffe kommer fra. Dertil kommer vores kaffes rige smag og kvalitet, som sikrer, at kaffen også er din tid værd. Men vi kan ikke skabe denne forandring alene – vi har brug for din hjælp. Bliv medlem i dag, nyd vores kaffe i morgen og vær en del af forandringen.

IMPACT ROASTERS - en kærlighedshistorie

IMPACT ROASTERS er en historie om kærlighed – kærlighed for kaffe og forandring.

Daniel Hallala og Nidzara Fazlic mødte hinanden på en bar i Etiopien, men havde ingen anelse om, hvad dette møde ville føre til. Nidzara var i Etiopien som ingeniør, og som krigsflygtning fra Bosnien var hun forfærdet over igen at være vidne til konsekvenser af ulighed i Addis Abba. Dette ændrede sig dog, da hun kom uden for storbyen og blev mødt af den medmenneskelighed mellem folk uden for storbyen. Daniel blev også chokeret, da han kom til Danmark – positivt i kraft af, hvordan det var at være i et velfungerende samfund, men negativt, da han så, hvordan man i Danmark var stort set ligeglad med kvaliteten af den kaffe man drak. Dette chokerede Daniel, da kaffen i kaffens moderland Etiopien dyrkes, høstes, ristes og brygges religiøst.

Sammen med sin kone besluttede han derfor at introducere Etiopisk gourmetkaffe til danskere og bruge overskuddet til at skabe forandringer for børn og unge i Etiopien.

Virksomheden blev etableret i starten af 2015 og startede som importør af grønne kaffebønner fra Etiopien og som promoter af gourmetkaffe med fokus på kaffekvalitet og socialt ansvar, som går ud på at hjælpe forbedre levevilkårene for kaffebønder og deres familier.

IMPACT ROASTERSskaber direkte forbindelse mellem de etiopiske kaffefarmere og danske kaffeelskere og er involveret i lokalsamfundets forskellige udviklingsmæssige aktiviteter inden for uddannelse,  sport og forskellige indkomstskabende aktiviteter i kaffedyrkningsområder i det sydlige Etiopien.

For mere information om udviklingsaktiviteter se hjemmesiden:www.coffeeprint4change.org

Close
Læs mere

Gør din begivenhed særligt med godhjertet, direkte importeret og friskristet kaffe!

Det er ikke så dyrt som du frygter – fordi vores fokus er at få vores budskab igennem og få så mange som mulige med på idéen at give tilbage til kaffebønderne

Klik på Læs mere og book vores kaffe cykel til privat fest, åbent hus, konference, gade-sommerfest.

Kontakt

Close
Læs mere